Miten katsoa Suomen Netflixiä ulkomailla

Moni laatusarjojen rakastaja ja huippuelokuvien fani on siirtynyt pois perinteisestä, katso mitä televisiosta sattuu tulemaan, TV-katselusta. Eikä ole ihme, että sen myötä Netflixin suosio on kasvanut räjähdysmäisesti. Ihmiset haluavat nykypäivänä valita mitä katsovat ja milloin. Netflix Suomi tarjoaa erittäin laajan ja laadukkaan valikoiman viihdettä, ja sen takia moni haluaakin sen mukanaan myös lomille. Kuitenkin kirjautuessa Netflix Suomeen ulkomailla, voi sen tarjonta olla hyvinkin erilainen kuin mihin on tottunut koto Suomessa. Tämä johtuu siitä, että Netflix ostaa sarjojen ja elokuvien oikeudet alueittain optimoidakseen voittonsa ja vaikka käyttäjä kuvittelee kirjautuvansa Netflix Suomeen ulkomailla, päätyykin käyttäjä kyseisen maan Netflix –tarjontaan.

Tässä on toki logiikkansa, sillä suomalaisten sarjojen kysyntä Italiassa ei todennäköisesti olisi kovin suurta. Joten Italiaan mennessään suomalainen Netflixin käyttäjä ei välttämättä pääse haluamiensa sarjojen ja elokuvien pariin, vaan joutuu tyytymään paikalliseen tarjontaan.  Tämä tarjonta ei kuitenkaan välttämättä miellytä, sillä jokaisen maan tarjonta on optimoitu kyseisen maan yleisöllä ja tämän johdosta voi olla, että myös moni englanniksikin näytelty elokuva tai sarja saattaa puuttua ulkomaiden tarjonnasta, puhumattakaan suomalaisista tuotoksista.   Onneksi on kuitenkin tapoja miten päästä Netflix Suomeen ulkomailtakin.

Parhaat ratkaisut katsoa Netflix USA:a Suomessa

Testaamme jatkuvasti erilaisia palveluja, ja 4.1.2017 lähtien nämä VPN-palvelut jatkavat toimintaansa.

ExpressVPN

Per kuukausi, 12 kk ajan

$8,32

 • Hämmästyttävän nopea VPN
 • Verkon tietosuoja
 • VPN & Smart DNS
 • iPhone, iPad, Android
 • Smart TV, PC & Mac
 • 256-bittinen salaus
 • Surffaa anonyymisti
 • 30 päivän rahat takaisin
 • $ 12.95/kk

TorGuard

Per kuukausi, 12 kk ajan

$4,99

 • Maailman kehittynein
 • Erittäin helppo asennus
 • 5 laitetta kerrallaan
 • 1600 palvelinta 50+ maassa
 • iOS ja Android
 • Smart TV, PC & Mac
 • Ei lokitietoja!
 • Rahat takaisin -takuu
 • $ 9,99/kk
badge_favorite

Unblock.US

Per kuukausi, 12 kk ajan

$4,16

 • Ilmainen 7 päivän ajan
 • No ohjelmisto
 • Erittäin yksinkertainen asennus
 • Salamannopea yhteys
 • Tabletti, iPad, Älypuhelin
 • Apple TV, PS4, Xbox One
 • Smart DNS
 • Surffaa anonyymisti
 • $ 4,99/kk

NordVPN

Per kuukausi, 24 kk ajan

$3,29

 • Maailman kehittynein VPN
 • Erittäin helppo asennus
 • 6 laitetta kerrallaan
 • 574 palvelinta 49 maassa
 • Rajoittamaton data
 • Smart TV, PC & Mac
 • Ei lokitietoja!
 • Rahat takaisin -takuu
 • $ 8/kk

Miksi Suomen Netflix on parempi?

Ongelmia tien päällä aiheuttaa se, että kirjautuessasi Netflixiin saat kyseisen maan tarjonnan. Etelä-Euroopassa, esimerkiksi Espanjassa tai Italiassa, Netflixin tarjonta on ensinnäkin suppeampaa kuin Suomessa. Tämä tarkoittaa sitä, että lempi sarjasi saattaa puuttua siis tyystin Netflixin kirjastosta kun kirjaudut sisään tunnuksillasi ulkomailla. Tämä johtuu siitä, että Netflix yrittää optimoida tarjontansa maakohtaisesti ja ostaa elokuvien lisenssit alueellisesti. Suomen Netflixistä näkyy sisältöä jota suomalaiset todennäköisemmin katsovat, Kreikassa mitä kreikkalaiset katsovat ja Saksassa mistä saksalainen yleisö pitää. Tämän johdosta ulkomailla Netflixiin kirjautuessa saattaa Netflixin sisältö tuntua kovinkin huonolta tai omaan makuun sopimattomalta.

Toisekseen muiden maiden Netflix ei tarjoa suomalaista sisältöä eikä esimerkiksi tekstityksiä suomeksi, joka saattaa muodostua suureksikin ongelmaksi. Elokuvan katsominen englanniksi saattaa monelta luonnistua, kuitenkin ranskalaisen dialogin seuraaminen onkin jo vaikeampaa ja harvalta onnistuu venäläisten gangsterien keskustelujen seuraaminen ilman tekstityksiä. Eli jo tämän johdosta, on mukava päästä Netflix Suomi –palvelun pariin ulkomailta.

Suomalaisen Netflix sisällön pariin pääseminen on myös tärkeää monelle lapsiperheelle. Esimerkiksi aikuisten valmistautuessa ravintola iltaan, saattaa moni lapsi tylsistyä. Kuitenkin jos lapsille tarjoaa suomeksi dubattuja tai tekstitettyjä lastensarjoja tai elokuvia voi koko perheen ilta mennä sujuvammin. Aikuiset saavat hetken omaa rauhaa, tai lisäaikaa valmistautumiseen ja lapset pysyvät viihdytettyinä.

Miksi en pääse maksamani sisällön pariin?

Miten katsoa Suomen Netflixiä ulkomaillaNetflix käyttää GEO-kartoitusta tunnistaakseen missä maassa käyttäjä on. Tämän avulla Netflix ohjaa käyttäjän aina kyseisen maan tuotantoon, sillä lisenssilainsäädäntö kieltää tiettyyn maahan ostetun sisällön näyttämisen alueen rajojen ulkopuolella. Käytännössä voi olla, että sarja mitä seuraat löytyy suomen Netflixin kirjastosta, mutta kun vaihdat maata sarjaa ei ole tarjolla. Tämä johtuu todennäköisesti siitä, että kyseisessä maassa joku muu, kuten paikallinen kanava, saattoi maksaa lisenssistä enemmän kuin Netflix. Voi myös olla niin, että Netflix on laskenut, että kyseisessä maassa tietty sarja tai elokuva ei maksa lisenssiään takaisin, jolloin sitä ei kannata ostaa.

Vaikka Netflixiä katsotaankin internetyhteyden välityksellä, niin on se kuitenkin samojen lakien alla kuin normaalit TV kanavat. Niinpä Netflixin pitää seurata samoja prosesseja ja vaikka on helppo ajatella, että maksat juurikin suomalaisesta sisällöstä, maksatkin Netflixin kirjastosta joka voi vaihtua. Eli käytännössä Netflix toimii vähän kuin perinteiset kirjastot. Jokainen kirjasto ympäri maailmaa maksaa niille kirjailijoille joiden kirjoja he tarjoavat ja kirjaston käyttäjät saavat lainata mitä he haluavat. Kuitenkaan paikkaa vaihtaessasi, et saa kotikirjastoasi mukanasi.

Netflix Suomen pariin ulkomailta käsin

Onneksi ongelmaan löytyy kuitenkin ratkaisu. Netflix Suomi on ulkomailta käsin hieman vaikeampi tavoittaa, mutta muutamalla pienellä kikalla tämäkin onnistuu. Ajatus perustuu siihen, että käyttäjän pitää onnistua huijaamaan Netflixin GEO-kartoitusta niin, että se luulee sinun olevan Suomessa. Tämä onnistuu ohjaamalla koneen nettiyhteys Suomeen ja sieltä Netflixiin eli huijaamalla Netflixiä vaihtamalla tietokoneen IP osoitetta. Näitä keinoja kutsutaan VPN ja DNS yhteyksiksi, joista on käyttäjälleen myös paljon muuta iloa kuin Netflix Suomen pariin pääsy ulkomailta käsin.

Hanki VPN

VPN tai Virtual Private Network on ehdottomasti ohjelma joka kannattaisi löytyä jokaiselta tietokoneelta. Nykypäivänä markkinoilta löytyy monia hyviä tarjoajia, mutta tällä hetkellä vain TorGuard toimii Netflix Suomen sisällön pariin pääsemiseksi. Käytännössä VPN tarkoittaa, että koneesi liittyy suurempaan tietokoneiden verkkoon, samalla salaten yhteytesi. Saatat ehkä ajatella, että jos sinulla ei ole mitään salattavaa niin yhteyttä ei täydy piilotella, mutta kun mietit tarkemmin, löytyy tietoliikenteen salaamiseen monia syitä. Ensinnäkin julkista verkkoa käyttäessäsi on koneesi suojaton, tämä tarkoittaa, että joku voi seurata millä sivulla käyt, mutta myös varastaa sinun kaikki salasanasi. VPN toinen etu on, että luomalla yhteyden toiseen serveriin, voit ohittaa alueellisia rajauksia. Toisin sanoen muodostamalla VPN yhteyden Suomeen, pääset käsiksi materiaaleihin jotka on rajattu Suomen sisäiseen käyttöön.

VPN tarjoajan valitseminen voikin olla hankalampi tehtävä, sillä VPN tarjoajia on nykypäivänä monia, mutta tällä hetkellä pelkästään TorGuardin VPN päästää sinut Netflix Suomen pariin ulkomailla. VPN yhteyksien käyttö on kuitenkin lähtökohtaisesti helppoa. Muodostaaksesi VPN yhteyden sinun täytyy seurata vain neljää askelta ja näin pääset Suomalaisen sisällön pariin ulkomailla.

 • Asenna ja laita VPN päälle
 • Valitse Suomi VPN:n asetuksista
 • Avaa Netflix
 • Nauti Netflix Suomen tarjonnasta ulkomailla

Mikä VPN valita

Valitettavasti Netflix yrittää taistella VPN yhteyksiä vastaan, vuoden 2016 alussa lähes jokainen VPN yhteys toimi Netflixiä käyttäessä, mutta nykyään normaalilla VPN yhteydellä ei pääse enää Netflix Suomen pariin. Toistaiseksi TorGuard on ollut luotettava VPN yhteyden tarjoaja, jota Netflix ei osaa estää, sillä TorGuard luo sinulle pysyvän (aina vaihtuvan sijaan) IP osoitteen suomessa johon voit aina yhdistää koneesi kaikkialta maailmasta. Näin Netflix ei tunnista, että käytät VPN ohjelmistoa.

Käytännössä VPN palvelut mahdollistavat sen, että pääset Suomelle tarkoitetun sisällön pariin mistä päin maailmaa tahansa pitäen tietosi samalla suojattuna. Esimerkiksi Kiinasta käsin ei Netflixiin pääse lainkaan, mutta VPN palvelimen kautta tämä onnistuu vaivatta klikkaamalla serveriksi toinen maa. Toimiva VPN tietenkin mahdollistaa myös muiden maiden Netflix kirjastojen pariin pääsyn, esimerkiksi Amerikan tarjonnan pariin pääseminen houkuttaa monia.

VPN on myös tapa pysyä turvassa ladatessa elokuvia ohjelmistoilla kuten BitTorrent. Viime vuosina moni elokuvien ja levyjen lataaja on saanut osakseen suuriakin sakkoja internetistä sisältöä ladatessa.

VPN ei vaihda ainoastaan sijaintiasi, vaan myös piilottaa sinut ja suojaa tietosi, jonka takia on VPN ohjelman hankkiminen hyvä idea aivan jokaiselle. Erityisesti heille jotka lataavat elokuvia, haluavat päästä muiden maiden sisältöihin tai käyttävät hotellien ja kahviloiden avoimia internetyhteyksiä.

Smart DNS

Unblock.US:n tarjoama SmartDNS ohjelmisto on toinen tapa päästä Netflix Suomen pariin ulkomailta. DNS on ohjelmistona hieman uudempi kuin VPN ja sitä on huomattavasti nopeampi käyttää kuin VPN yhteyttä. Tämä johtuu siitä, että VPN yhteys ohjaa tietokoneesi yhteyden toisen serverin kautta. Mitä pidemmällä toinen serveri sijaitsee, sitä hitaammin yhteytesi toimii. UnblockUS tarjoaa ilmaista viikon pituista kokeilua, johon ei vaadita edes luottokorttia, mikä on hyvä tapa tutustua SmartDNS:n maailmaan. Mutta mitä DNS tarkoittaa?

DNS on akronyymi sanoista Domain Name System, eli käytännössä mitä me luemme kirjaimilla kirjoitettuna selaimiemme yläpalkeissa. Google.com esimerkiksi on pelkästään käännös joka on tarkoitettu meidän ymmärryksen helpottamiseksi, mutta tietokoneiden kielellä kaikki toimii numeroilla. IP (Internet Protocol) osoite kertoo itse sivuston sijainnin numeroina, joka Google.comin tapauksessa olisi 173.194.39.78, kirjoittamalla numerot selaimeesi pääsisit selaimellasi samaan sijaintiin kun kirjoittamalla kyseisen, paremmin tunnetun, osoitteen. Kun kirjoitat google.com, lähetetään pyyntösi päästä sivustolle modeemin kautta ja tätä kautta myös palvelun tarjoaja tunnistaa kuka olet ja missä olet. Tämän johdosta ulkomailla ollessasi Netflix tunnistaa, että et ole Suomessa. SmartDNS tarjoajat kuten Unblock.US kykenevät muuttamaan tämän.

Unblock US:n smartDNS on eräänlainen yhdistelmä VPN ja DNS palveluita. Sen hyvä puoli on se, että se on nopeampi kuin perinteiset VPN yhteydet, mutta tämä johtuu siitä, että DNS ei salakoodaa tietojasi tai lähetä niitä eri serverin kautta vaan muuttaa pyyntöäsi hieman. Lopputulos on nopeampi yhteys, mutta vähemmän turvallisuutta. Itse smartDNS palveluiden käyttäminen on nykyään myös aivan yhtä helppoa kuin VPN yhteyden muodostaminen:

 • Lataa ja laita päälle smartDNS yhteytesi
 • Kirjaudu sisään Netflix tunnunksillasi
 • Nauti Netflix Suomen tarjonnasta

Tulevaisuudessa

Netflixin kehittäjä Hasting on sanonut, että Netflix yrittää kehittää palveluitaan, niin että he saisivat maailmalaajuisia lisenssejä elokuville ja sarjoille. Käytännössä Netflix voisi sen jälkeen toimia kuin Spotify, alueellisten lisenssien sijaan elokuvista ja sarjoista Netflix ostaisi oikeuksia joista maksaisi tuottajille esimerkiksi katseluiden pohjalta. Tällä tavalla ihmiset pääsisivät vapaasti katsomaan juuri sitä sisältöä mitä he haluavat, eikä sitä mitä heille tarjotaan, tekijöiden saaden samalla palkkansa.

Kuitenkin tällä hetkellä ja lähitulevaisuudessa eri maiden Netflix tarjonta tulee näyttämään maakohtaisesti erilaiselta, mutta onneksi DNS ja VPN yhteydet auttavat käyttäjiä pääsemään sen tuotannon pariin minkä he halusivat ja josta luulivat maksaneensa. Valitettavasti Netflix tulee myös jatkossa taistelemaan VPN ja DNS ohjelmien käyttöä vastaan. Kuitenkin moni suomalainen voi lähteä jatkossakin reissuun turvallisin mielin viihteensä puolesta, sillä vaikka VPN ja DNS yhteyksiä yritetään jatkuvasti estää, tuntuvat ne aina pysyvän yhden askeleen edellä Netflixiä.

VPN vai SmartDNS

Kysymykseen, kannattaako käyttää VPN:ää vai SmartDNS yhteyttä, ei löydy helppoa vastausta. Sen sijaan jokaisen kannattaa miettiä, mikä omiin tarkoituksiin sopii parhaiten. Unblock US päästää sinut monien eri Netflix kirjastojen pariin ja toimii hyvin nopeasti ja on luotettava palvelun tarjoaja. Eli jos Netflix Suomen pariin haluaa kaukaa tai heikolla yhteydellä on SmartDNS erinomainen valinta, sillä VPN yhteys toiselta puolelta maailmaa saattaisi olla kovin hidas. SmartDNS ohjelmia valittaessa on hyvä panostaa luotettavuuteen, sillä teoriassa smartDNS tarjoajat voisivat helposti levittää haittaohjelmia, jonka takia ohjelmasta maksaminen voi olla hyvä idea.

VPN palvelu taas sopii parhaiten heille jotka haluavat suojata myös muita tietojansa. VPN piilottaa kaikki tietosi ja suojaa sinut julkisissa verkoissa. Erityisesti jos Netflixin lisäksi lataat paljon elokuvia verkosta tai käytät usein julkisia verkkoja, on VPN paras tapa pysyä suojassa. TorGuard tarjoaa hyvän VPN:n jolla pääsee Netflix Suomen pariin ulkomailta, johon esimerkiksi ilmainen Hola! palvelu ei kykene.

Come on, it's time to buy our product...

This is your final chance to convince a customer